Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Σάμος: Ο μοναχικός Κούρος του Κοκκαρίου στέκεται μέσα σ” ένα λιβάδι από φύκια [Εικόνες Βίντεο]

Σάμος: Ο μοναχικός Κούρος του Κοκκαρίου στέκεται μέσα σ” ένα λιβάδι από φύκια [Εικόνες Βίντεο]


Πριν ένα χρόνο, μια ομάδα Σαμιωτών, αποφάσισαν να κάνουν κάτι που συνηθίζεται ιδιαίτερα στη Μεσόγειο με σκοπό να ενισχύσουν τον καταδυτικό τουρισμό. Το αποτέλεσμα, σήμερα, εντυπωσιάζει.
Όλα άρχισαν όταν πριν ένα χρόνο, μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου βύθισαν ένα άγαλμα Κούρου, το οποίο έχει κατασκευάσει ο Σαμιώτης Μάρκος Μακρής, στα καταγάλανα νερά του Κοκκαρίου.
Το διάστημα που πέρασε από τότε μέχρι σήμερα ο Κούρος έγινε κομμάτι του βυθού. Στην πορώδη επιφάνειά του έχουν ριζώσει θαλάσσιοι μικροοργανισμοί, στη βάση του έχει θαλαμώσει ένα χταπόδι, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή περιστοιχίζεται από πληθώρα ψαριών.
«Το θέαμα είναι μοναδικό, ειδικά εάν η συνάντησή σου μαζί του είναι αναπάντεχη», περιγράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, που εξηγεί ότι ο μοναχικός Κούρος του Κοκκαρίου στέκεται μέσα σ” ένα λιβάδι από φύκια, στα 6 μέτρα βάθος.
kouros1_0
kouros2_1
kouros3_0
kouros4
kouros5
kouros6
kouros7
kouros8
kouros9
kouros10
kouros11


Read more http://apocalypsejohn.com/2015/08/samos-monachikos-kouros-tou-kokkariou-stekete-mesa-s-ena-livadi-apo-fikia-ikones-vinteo.html

Samos Divers - Scuba Diving in Samos - Part 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου