Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

14 Συμβουλές και Τρικ για να νικήσετε τις μικρές καθημερινές συνήθειες που σας απομακρύνουν από το διατροφικό και όχι μόνο στόχο σας.

14 Συμβουλές και Τρικ για να νικήσετε τις μικρές καθημερινές συνήθειες που σας απομακρύνουν από το διατροφικό και όχι μόνο στόχο σας
Γεια σας φίλες και φίλοι,
Το έχουμε πει αλλά θα το ξαναπούμε: δίαιτες αστραπή, μαγικές φόρμουλες από σκόνη, το μυστικό που κρύβεται στα βάθη του Αμαζονίου ή στην πέρα ραχούλα έχουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, σύντομα αποτελέσματα.
Αυτό που χρειάζεται είναι μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία και μέτρο και να βάλουμε περισσότερη δραστηριότητα στη ζωή μας. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί απαιτεί να αλλάξουμε την καθημερινή μας ρουτίνα. Τίποτα δεν είναι πιο δύσκολο από το να αλλάξουμε μικρές καθημερινές συνήθειες και να τις αντικαταστήσουμε με άλλες.
Η επιβράβευση όμως είναι πραγματικά σπουδαία. Η ευεξία που νιώθει το ίδιο μας το σώμα δεν συγκρίνεται, ενώ η αυτοπεποίθηση είναι στα ουράνια. Πώς όμως μπορεί κανείς να νικήσει τον ίδιο του τον εαυτό και χρόνια συνήθειας; Όπως είπαμε δεν είναι εύκολο, αλλά σε αυτήν τη μάχη σας οπλίζουμε με...

14 Συμβουλές και Τρικ για να νικήσετε τις μικρές καθημερινές συνήθειες που σας απομακρύνουν από το διατροφικό και όχι μόνο στόχο σας.

1. Διατροφολόγιο και γενικά το ημερολόγιο. Ναι εντάξει, μπορεί να φανεί ότι ευλογούμε τα γένια μας, αλλά πραγματικά είναι η νούμερο 1 και η πιο αποτελεσματική μέθοδος. Κι αυτό γιατί όλα ξεκινούν από τη συνειδητοποίηση. Διαβάστε αν δεν έχετε διαβάσει το άρθρο μας για τα πλεονεκτήματα του διατροφολογίου και πώς αυτό χρησιμοποιείται σωστά. Και να θυμάστε στο Titroo.gr μπορείτε να καταγράφετε και τις δραστηριότητές σας.
titroo-home-page-mobile
2. Σκεφτείτε τι θέλετε να πετύχετε και που θέλετε να φτάσετε. Πώς θα νιώθετε όταν πετύχετε και τι θα σημαίνει αυτό για εσάς. Ακόμα καλύτερα, γράψτε το κάπου, όπου μπορείτε να το βλέπετε καθημερινά.
3. Δείτε τη νέα σας προσπάθεια όχι σαν κάτι καταναγκαστικό, δοκιμάστε για παράδειγμα να φτιάξετε ένα παιχνίδι. Κάθε φορά που αποφεύγετε μια συνήθεια που θέλετε να αλλάξετε, βάλτε πόντους στον εαυτό σας. Γράψτε από πριν τι δώρο θα κάνετε στον εαυτό σας, ανάλογα με τους πόντους π.χ. ένα καινούριο ρούχο, εισιτήρια για το θέατρο, μια μέρα σε σπά κ.α.
 chess_resized
4. Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα. Αν χαλάσατε τη δίαιτά σας ή το πρόγραμμα δραστηριοτήτων δεν πειράζει. Συνεχίστε από εκεί που το αφήσατε, μια φορά στο τόσο δικαιολογείστε.
5. Εστιάστε στο τι τρώτε. Είτε πρόκειται για ένα σοκολατάκι, ένα μήλο ή το γεύμα σας, εστιάστε σε αυτό. Αποφεύγετε να τρώτε ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο ή βλέπετε τηλεόραση.
6. Ένα πραγματικά πολύ καλό τρικ είναι να πλύνετε τα δόντια σας 30' μετά το γεύμα. Θα σας αγαπήσει ο οδοντίατρός σας και θα αλλάξουν οι διατροφικές σας συνήθειες. Είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει στο να κοπούν οι βραδινές επιδρομές στο ψυγείο. Να θυμάστε, πλύνετε τα δόντια 30' μετά το γεύμα έτσι ώστε τα οξέα στο στόμα να έχουν επανέλθει σε κανονικά επίπεδα και να μην υπάρχει κίνδυνος για το σμάλτο των δοντιών.
toothbrush
7. Καθαρίστε το περιβάλλον σας από τους πειρασμούς. Αν δεν υπάρχουν στο σπίτι, δεν μπορούν να καταναλωθούν. Επίσης, μιλήστε με το οικείο περιβάλλον για την προσπάθειά σας.
8. Ποσοτικοποιήστε τα θέλω σας. Είναι καλύτερο να πείτε ότι θέλετε να από αύριο να ελαττώσετε τον καφέ στα 2 φλυτζάνια την ημέρα, από το να πείτε ότι θα πίνετε λιγότερο καφέ. Το ίδιο και με άλλα πράγματα π.χ. αντί “θέλω να γίνω πιο δραστήριος/α”, καλύτερα “θέλω να πηγαίνω για μια ώρα περπάτημα συνολικά την εβδομάδα”. Όταν γνωρίζετε τι θέλετε να πετύχετε, είναι πιο εύκολο να το καταφέρετε.
9. Όταν αφήνετε μια συνήθεια πολλές φορές μένει ένα κενό στην καθημερινή ρουτίνα, το οποίο κατά κάποιο τρόπο πάντα αφήνει ένα αίσθημα ότι κάτι λείπει. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε το κενό με μια άλλη συνήθεια που σας φέρνει πιο κοντά στο στόχο σας ή δεν του αντιτίθεται. Αν μασουλάγατε πατατάκια με την ταινία, δοκιμάστε να έχετε πεντανόστιμα τραγανιστά λαχανικά με λεμόνι. Αν θέλετε να κόψετε τον απογευματινό/ πρωινό καφέ, αντικαταστήστε τη διαδικασία προετοιμασίας του καφέ με ένα τηλέφωνο σε ένα φίλο, επίσκεψη στο διπλανό γραφείο ή μια σύντομη βόλτα.
fruit-salad
10. Μην τα βάζετε με πολλά μέτωπα. Δε γίνεται και να κόψετε τον καφέ και να ξεκινήσετε 2 φορές την εβδομάδα γυμναστική και να γίνετε πιο παραγωγικός/ή στη δουλειά και να κάνετε δίαιτα και και ... Ένας πρακτικός κανόνας λέει μία συνήθεια το μήνα.
11. Το βάρος ενός ανθρώπου μέσα στην ημέρα ή από μέρα σε μέρα μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ και για πολλούς λόγους. Να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, την ίδια ημέρα και ώρα με τα ίδια ρούχα. Η Πέμπτη το πρωί είναι μια καλή ημέρα.
12. Να πίνετε νερό.
13. Να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε.
sleeping-cat
14. Να χρησιμοποιείτε το Titroo.gr, χμμ τώρα όντως ευλογούμε τα γένια μας :)
Καλή εβδομάδα,
η ομάδα του Titroo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου