Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουν 2015
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

«Εάν εμένα καταδίωξαν και εσάς θα καταδιώξουν»
(Ιωάνν. 15:20)

«Ν’ αγαπάτε τους εχθρούς σας, να δίνετε ευχές σ’ αυτούς που σας δίνουν κατάρες, να ευεργετείτε αυτούς που σας μισούν, και να προσεύχεστε γι’ αυτούς που σας κακομεταχειρίζονται και σας καταδιώκουν. »
(Ματθ.5:43-45)

Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος, Η Αγκάπε, το Ορθόδοξο Δίκτυο Ενημέρωσης και Η Μαγνήτων Κιβωτός, διοργανώνουν μεγάλη εκδήλωση για τους νέους διωγμούς των χριστιανών.

Οι χριστιανοί ξανα-διώκονται. Ο άνθρωπος σταυρώνεται στο όνομα δήθεν του Θεού. Καμία πίστη σε καμιά θρησκεία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία και τον πόλεμο. Η τρομοκρατία δεν είναι μέσο προσηλυτισμού, ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να είναι θρησκευτικός. Η βία στην βία φέρνει βία.

Στην βία, την τρομοκρατία και τον πόλεμο, Ορθόδοξη Εκκλησία, οι χριστιανοί απαντούμε μόνον, εφαρμόζοντας την εντολή του Χριστού προς τους Μαθητές του λίγο πριν το Πάθος και τη φρικτή Σταύρωση: «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ, ΕΥΕΡΓΕΤΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΙΣΟΥΝ, ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ!»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, στις 21.00, στην Παραλία του Βόλου, (Πανεπιστήμιο-Ηρώον), διοργανώνεται μεγάλη εκδήλωση που θα περιλαμβάνει:

1. Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ
2. Προβολή της ταινίας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ: το πρόσωπο που άλλαξε την ιστορία του κόσμου
3. Συναυλία με νοσταλγικούς ήχους της Μεσογείου με το 15μελές σύνολο “ΡΥΘΜΟΣ” με τη Διεύθυνση του κ. Νικολάου Χιώτογλου και τη συνοδεία της γυναικείας-εφηβικής χορωδίας του Ωδείου Βόλου «ΡΥΘΜΟΣ». Τραγουδούν οι: Ελεάνα Βαρελά και ο Χρήστος Παπάζογλου. Μαζί τους η μοναδική ερμηνεύτρια Ζωή Τζαλαβρέτα.
4. Σας καλούμε όλους. Σας θέλουμε όλους κοντά μας. Σας περιμένουμε όλους για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ελάτε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί. Η μουσική είναι γέφυρα ενότητας και επικοινωνίας ανάμεσα στους λαούς ανεξάρτητα από το χρώμα, τη φυλή, τη γλώσσα, τη θρησκεία.

Σας περιμένουμε όλους να διακηρύξουμε παντού πως ο Χριστός είναι μόνον αγάπη, το ελληνικό πνεύμα είναι πνεύμα φιλάνθρωπο, η Μεσόγειος πρέπει να ξαναγίνει θάλασσα ειρήνης και πολιτισμού.


Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

***
Σχόλιο: Συμμετείχε και η Βιολέττα Νταγκάλου με το Ελί - Ελί. (κάπου στο 1:04λεπτό)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου