Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο Πανικός πέρασε, προμήθειες πήρατε, τώρα δείτε τι να κάνετε στο σπίτι


Ο Πανικός πέρασε, προμήθειες πήρατε, τώρα δείτε τι να κάνετε στο σπίτι



shadow Τώρα που ο πρώτος πανικός πέρασε και αρκετοί έχετε ικανό αριθμό αποθεμάτων στα σπίτια σας (τροφών), που αγοράσατε έστω και την τελευταία στιγμή και επειδή φαντάζομαι ότι έχετε πάρει χαμπάρι ότι τα κακά – δεινά μπορεί να έρθουν ανά πάσα στιγμή και από παντού, δείτε παρακάτω μερικές βελτιώσεις και εφαρμόστε όσες μπορείτε:
α)Το υπ΄αριθμόν ένα δεν είναι το φαγητό αλλά το ΝΕΡΟ. Και το νερό μας το δίνει απλόχερα ο Θεός, οπότε έχει δύο περιπτώσεις ή θα συνδέσουμε τις υπάρχουσες υδρορροές ή εάν μένετε σε πολυκατοικία μπορείτε πολύ απλά να βάλετε στο μπαλκόνι μια φαρδιά λεκάνη με ελαφρά κλίση προς μια σωλήνα Φ100 ή μεγαλύτερη. Και στις δύο περιπτώσεις το νερό πρέπει να τρέχει μέσα σε βαρέλι που στο κάτω μέρος του θα έχει τρύπες μικρές και πολλές τρύπες, και από πάνω στρώματα από πετραδάκι ψιλό, άμμου θαλάσσης ή ποταμιού και πάνω πάνω κάρβουνου, για να φιλτράρετε φυσικά το νερό και να μην χρειάζεστε επιπλέον φίλτρα ή χειρότερα χλώριο. 
β)Γνωρίζω το σπίτι μου. Θα μου πεις καλά δεν ξέρω το σπίτι μου; ΝΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ γιατί έχεις μάθει να μπαίνεις και να βγαίνεις από την κεντρική πόρτα. Άρα βρες τρόπο να βγεις και από αλλού. Εάν αυτό σημαίνει από το παράθυρο ή το φεγγίτη ή τον ακάλυπτο ή σε φρεάτιο αερισμού δεν έχει σημασία, αρκεί να μπορείς να βγεις και από αλλού. Θες τι χρειάζεσαι ανεμόσκαλα, σκάλα απλή… Οτιδήποτε.
γ) Ενίσχυσε το τελευταίο δωμάτιο. Δλδ το χώρο πριν την εναλλακτική έξοδο, πρέπει να μην έχει απλή μεσόπορτα, αλλά κάτι δυνατότερο που να κλειδώνει. Δεν σε παίρνει οικονομικά; Δεν πειράζει απλά κάνε ανακατανομή των βαριών πραγμάτων στο σπίτι, ώστε στο δωμάτιο αυτό να υπάρχουν βαριά αντικείμενα που θα μπουν πίσω από την πόρτα και θα αποτρέψουν ή έστω θα καθυστερήσουν αυτόν που σε έχει βάλει στο μάτι.
δ)Μάθε τους γύρω σου – γείτονες. Παρακολούθησε τους, δες τι ρόλο βαράνε, από τις συνήθειες τους και μόνο μπορείς να καταλάβεις εάν σε μια φάση γενικευμένης κρίσης θα τους έχεις συμμάχους ή εχθρούς σου. Το χρώμα και η εθνολογική καταγωγή δεν έχουν σημασία. Άλλωστε δεν ξέρεις τι και από ποίον θα είναι το μπάμ.
ε)Μάζεψε σπόρους. Εάν δεν το έχεις κάνει αυτό είσαι για κλάματα. Οι περισσότεροι δήμοι έχουν δωρεάν προγράμματα εκμάθηση λαχανόκηπων. Είναι τσάπα και κάτι θα μάθεις. Ας είναι αχρείαστο.
στ)Βρες τόπο να αποθηκεύσεις νερό. Χρειάζονται περίπου 150 λίτρα για μια τριμελή οικογένεια για 10 μέρες. Μην ξεχνάς νερό χρειάζεσαι για το φαγητό και την τουαλέτα (και εκεί περιορισμένο και ανά 2 ή 3 χρήσεις).
ζ)Φτιάξε ένα σάκο, με προμήθειες 3-4 ημερών. Λίγο απ΄όλα και είδη επιβίωσης. Αυτό το σάκο να τον έχεις κοντά ή δυνατόν και δίπλα στην πόρτα. Στο μπαμ ή κάθεσαι κότα για 10-15 μέρες ή κάνεις μπραφ με την μία. Μέσα εκεί χώσε ένα φακό, ένα ραδιόφωνο, μπαταρίες και ένα πολυεργαλείο.
η)Προμηθεύσου ένα κιτ ιατρικής επιβίωσης – κοστίζει περίπου 50€. Ράμματα, γάζες, ψαλίδι, αντισηπτικό και επιπλέον τα τυχόν φάρμακα που παίρνει η οικογένεια σου. Δεν έχει σημασία εαν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς, μπορεί να βρεις κάποιον άλλο που να ξέρει ή έστω θα έχει τα κότσια να σε ράψει έστω και στραβά.
θ)Προμηθεύσου δύο βιβλία. Το πρώτο με βότανα, το δεύτερο για τα είδη καλλιέργειας, το πως και πότε τα καλλιεργούμε. Να έχει φωτογραφίες γιατί προφανέστατα όλα θα σου φαίνονται σας αεροδιαστημική.
ι)Βρες σημεία συνάντησης με τον κύκλο των ανθρώπων που θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα μαζί.
ια)Επέλεξε 2-3 σημεία στις κατευθύνσεις των εναλλακτικών σου σχεδίων διαφυγής. Εκεί αποθήκευσε μικρές ποσότητες φαγητού και νερού, ίσως και μερικά ρούχα. Ένα μεταλλικό κουτί θαμμένο δεν παθαίνει τίποτα. Να μην είναι ιδιαίτερα μακριά γιατί πολύ πιθανόν να είσαι με τα πόδια.
ιβ)ΤΕΛΟΣ και το σημαντικότερο : ΚΑΤΑΡΤΙΣΕ ΣΧΕΔΙΟ, όχι από το χάρτη ή το google maps, αλλά επιτόπου, δες τι κόσμος περνάει, που μπορείς να κατευθυνθείς, τις δυσκολίες της διαδρομής, τις αποστάσεις, το ανάγλυφο κλπ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου