Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Έκκληση για βοήθεια από την Κιβωτό του Κόσμου για τους πρόσφυγες της Χίου

Έκκληση για βοήθεια από την Κιβωτό του Κόσμου για τους πρόσφυγες της Χίου - Ας βοηθήσουμε όλοι με αδιάβροχα, κουβέρτες, ομπρέλες και είδη πρώτων βοηθειών

Από ιδρύσεως της Κιβωτού ήταν ο απλός ο κόσμος που αγάπησε το έργο και συμπαραστάθηκε με όποιο τρόπο μπορούσε. 

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι στο πλάι μας όλα αυτά τα χρόνια, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες σε αυτό το έργο αγάπης, δείχνοντας με τον τρόπο τους την,,,
αγάπη τους για την Κιβωτό και τον ανθρωπισμό τους κάνοντας τα παιδιά πιο χαρούμενα και βοηθώντας να μη τους λείπουν πολλά, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στο έργο της Κιβωτού.

Παρακαλούμε θερμά τους αναγνώστες μας, όσοι από εσάς έχετε  κουβερτούλες, αδιάβροχα, ομπρέλες που δεν χρειάζεστε, ή εταιρίες, που μπορούν να προσφέρουν κουτιά πρώτων βοηθειών με βαμβάκι, οινόπνευμα, μπεταντίν, να καλέσετε στα τηλέφωνα: 

Για την Αθήνα: 210 5141935 7 210 5141953
Για την Χίο: 22710 81953
Για την Παγωνιανή Ιωάννινων: 26570 31251, 26570 31005, 26570 31006

Δείτε την ιστορία της Κιβωτού στο διαδίκτυο ΕΔΩ

Ποιος είναι όμως ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου;
«Από το παράθυρό μου έβλεπα νέα παιδιά εγκαταλειμμένα, μπλεγμένα στα ναρκωτικά και την εξαθλίωση. Άρχισα να αναρωτιέμαι πώς μπορώ να τα βοηθήσω. Στην αρχή ήταν μια παρέα εφήβων. Πλησίασα και ζήτησα να παίξουμε έναν αγώνα μπάσκετ. Σήμερα στην Κιβωτό έρχονται 400 παιδιά όλων των ηλικιών. Η πόρτα μας γι΄ αυτά θα είναι πάντοτε ανοιχτή».

O ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου είναι εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Κολωνού. Η περιοχή είναι, από τις πιο επικίνδυνες στην Αθήνα, αφού δρουν πολλές συμμορίες, ενώ σχεδόν σε κάθε γωνιά γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε, ένιωσε την ανάγκη να αντιδράσει, όπως λέει. Έτσι, με τη βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκε η Κιβωτός του Κόσμου, μια Οργάνωση με στόχο να βγάλει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη και να τους προσφέρει τη δυνατότητα «να σταθούν στα πόδια τους".

«Στόχος μας είναι τα παιδιά να νιώσουν ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, πέρα από αυτόν που έχουν γνωρίσει. Μόνο κίνητρό μας είναι η αγάπη και σε αυτή βασιζόμαστε», λέει γεμάτος ικανοποίηση.

Η «Κιβωτός» για μένα είναι σχέδιο Θεού το οποίο προϋπήρχε… ο Θεός έχει ευλογήσει αυτό το έργο και με τη βοήθεια Του συνεχίζουμε…»

Οι εθελοντές φροντίζουν ανιδιοτελώς τις βασικές ανάγκες των παιδιών όπως:
- σίτιση
- ένδυση
- υπόδηση
- ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
- ψυχαγωγία
- πολιτισμός
- σχολική ένταξη καθημερινά φροντιστηριακά μαθήματα δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου
- επαγγελματική αποκατάσταση
- κοινωνική ένταξη και πνευματική καθοδήγηση
Η αγάπη και συμπαράσταση αυτών των ανθρώπων είναι πολύ σημαντική για εμάς και είναι κάτι που μας συγκινεί βαθύτατα.

Στα 18 χρόνια λειτουργίας μας πια, όλα έχουν γίνει με πολύ πολύ κόπο και αποκλειστικά από την αγάπη του κόσμου, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.
Βασιζόμαστε στον κόσμο να μας βοηθάει για κάθε μία από τις ανάγκες μας. Οι δράσεις μας ενδεικτικά περιλαμβάνουν:

·  Την καθημερινή σίτιση 500 παιδιών, και κάλυψη των αναγκών αυτών και των οικογένειών τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη κλπ.
·  Το Κοινωνικό μας παντοπωλείο που εξυπηρετεί και ανακουφίζει 200 οικογένειες διαφορετικές από αυτές που μετέχουν στο ημερήσιο πρόγραμμά μας.
·   Το πρόγραμμα «Στέγη για τη μητέρα και το παιδί», όπου άστεγες και άπορες μητέρες ενισχύονται μηνιαίως οικονομικά, πληρώνοντας 150 μισθώματα μικρών κατοικιών και οικονομικά βοηθήματα.
·   Τα σπίτια φιλοξενίας παιδιών στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή Ηπείρου και στη νήσο Χίο, όπου φιλοξενούνται 150 παιδιά συνολικά.
Περισσότερα, ΕΚΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου