Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Νατάσα Μποφίλιου: Το “παραμύθι” της θρησκείας δεν με αγγίζει σε κανένα επίπεδο

Νατάσα Μποφίλιου: Το “παραμύθι” της θρησκείας δεν με αγγίζει σε κανένα επίπεδο

Νατάσα Μποφίλιου: Το “παραμύθι” της θρησκείας δεν με αγγίζει σε κανένα επίπεδο
Για τη θρησκεία, τις πολιτικές της απόψεις, αλλά και τις ερωτικές της σχέσεις μίλησε σε συνέντευξή της η τραγουδίστρια, Νατάσα Μποφίλιου.
Η τραγουδίστρια ρωτήθηκε σε ποιον άλλο θεό πιστεύει εκτός απ' τον άνθρωπο, κι απάντησε πως: «Αυτό είναι κάτι που με απασχολεί πάρα πολύ. Το «παραμύθι» της θρησκείας δεν με αγγίζει σε κανένα επίπεδο, αλλά σίγουρα υπάρχει κάτι μεγαλύτερο στο οποίο πιστεύω. Και νομίζω πως είναι οι ιδέες. Ο παράδεισος για μένα είναι ένα ιδανικό που όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να φτάσουμε».
Ερωτώμενη για τις πολιτικές της  απόψεις και για τον αν παραμένει «αριστερή», δήλωσε: «Δεν μπορώ να είμαι κάτι άλλο. Είναι ο τρόπος που βλέπω τον κόσμο. Δεν θα μπορούσα να έχω άλλη τοποθέτηση γιατί όλες μου οι ιδέες και όλη μου η ζωή είναι χτισμένα γύρω απ' αυτή την ιδεολογία. Αυτό είναι το ζωνάρι μου και το πλαίσιο μέσα στο οποίο υπάρχω. Οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους διαμορφώνεται σύμφωνα μ' αυτή την ιδεολογία: της αρμονικής συνύπαρξης με τους άλλους, της ισότητας, της αλληλεγγύης, του μοιράσματος».
Τελός, η τραγουδίστρια μιλώντας για τις ερωτικές της σχέσεις είπε: «Οι σχέσεις μου δεν εκμεταλλεύτηκαν ποτέ τη ροπή μου στο υπερδόσιμο. Ούτε οι φίλοι μου το 'χουν κάνει ποτέ… Είμαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος! Ξέρεις, εμένα με φτιάξανε αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου και με περιστοιχίζουν ακόμα, οι σχέσεις μου μαζί τους - δεν έχω τίποτα πιο ιερό! Αυτό είναι η θρησκεία μου. Όταν σκέφτεσαι τους άλλους περισσότερο απ' τον εαυτό σου συνειδητοποιείς τελικά πόσο μικρός είσαι. Κι είναι ωραίο αυτό! Γιατί δεν δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στον εαυτό σου και στο να ασχολείσαι συνέχεια μ' αυτόν χάνοντας άλλα, σημαντικά πράγματα απ' τη ζωή σου».
Πηγή: philenews.com
πηγή

4 σχόλια:

  1. Οταν εισαι μικρος... ειναι "παραμυθι"
    Μεγαλωνοντας... αλλαζεις γνωμη.... γιατι αυτη , η θρησκεια..., δεν αλλαζει... Ειναι αυτο που ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις, εμένα με φτιάξανε αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου και με περιστοιχίζουν ακόμα, οι σχέσεις μου μαζί τους - δεν έχω τίποτα πιο ιερό! Αυτό είναι η θρησκεία μου.


    ..........................................................

    Από μετάφραση, ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεταφραση;; δεν τοπιασα
    Παντως το να στηριζεσαι σε ανθρωπους.. ειναι κατι προσωρινο... (και φυσικο... γιατι οχι)... ομως..
    Τα ειδωλα.. ΠΕΦΤΟΥΝ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοντά είσαι στις σκέψεις μου. Αποσυνδέω και παίρνω τα βουνά μου! Εκεί, ίσως πετύχω Θεό! <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή