Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ένα μυστήριο της αιώνιας αγάπης!





Η Μαρια Πουρσαιτιδου πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες.
Ένα μυστήριο της αιώνιας αγάπης!
Πάνω από 50.000 λουλούδια έχουν τοποθετηθεί στον τάφο ενός νεαρού κοριτσιού που πέθανε σχεδόν 148 χρόνια πριν στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Ποιος τους τοποθετεί εκεί, κανείς δεν ξέρει. Κάθε πρωί, κάτω από τον καυτό ήλιο το καλοκαίρι και το χειμώνα πάνω το χιόνι, ένα φρέσκο λουλούδι τοποθετηθεί στον τάφο της Caroline Christine Walter. Κάποιες φορές επισκέπτες αφήνουν περισσότερα. Όμως ένα υπάρχει καθημερινά.
Caroline Walter ήταν η αγαπημένη μικρή αδερφή της Σέλμα, μετακόμισαν στο Φράιμπουργκ για να ζήσουν με τη γιαγιά τους, αφού οι γονείς τους πέθαναν. Πήγε σε ένα σχολείο μέχρι τα 16 της. Λόγω της ομορφιάς της είχε θαυμαστές. Όταν παντρεύτηκε η αδελφή της Σέλμα, η Caroline ευτυχώς πήγε να ζήσει μαζί της και το νέο σύζυγό της.
Το καλοκαίρι του 1867 και πριν συμπληρώσει τα 17, αρρώστησε από φυματίωση και σε λίγες εβδομάδες πέθανε.
Απαρηγόρητη η Σέλμα ανέθεσε σ' ενα γλύπτη να κάνει γλυπτό που να της μοιάζει, να δείχνει οτι αποκοιμήθηκε με το βιβλίο στο χέρι.
Μετά λίγες ημέρες παρατήρησε ότι στο χέρι υπάρχει καθημερινά ένα φρέσκο λουλούδι. Ακόμη και μετά το θάνατο της Σέλμα αλλά και μέχρι σήμερα υπάρχει στο χέρι της Caroline ένα φρέσκο λουλούδι.
Η Caroline δεν μίλησε ποτε στην αδελφή της για κάποιο αγόρι. Υπάρχουν πολλοί θρύλοι. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι τα λουλούδια είχαν τοποθετηθεί από έναν από τους καθηγητές της Caroline που ήταν ερωτευμένος μαζί της και θρήνησαν το θάνατό της για το υπόλοιπο της ζωής του. Και επειδή τα λουλούδια συνεχίζουν στο χέρι της, υποθέτουν ότι ο καθηγητής άφησε την περιουσία του σε κάποιον και την εντολή να συνεχίσουν οι απόγονοι την παράδοση των λουλουδιών.
Και ο καθηγητής αλλά και οι υπόλοιποι δωροδοκούν ακριβά τους φύλακες του κοιμητηρίου και μέχρι σήμερα δεν ομολόγησαν το "μυστικό της αγάπης".
Η επιγραφή στα πόδια γράφει : Αυτό το μνημείο δόθηκε από την αδελφή της Σέλμα με αγάπη και ότι ο διαχωρισμός της από τους αγαπημένους της καθορίστηκε από την επιθυμία του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου