Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ομάδα Κορινθιακής (μαύρης) σταφίδας

Απόψε βρήκα μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα, σχετική με τις ωφέλειες της Κορινθιακής σταφίδας.
Βρείτε την, δε θα χάσετε, σίγουρα!

 μου αρέσει · Σχολιάστε · Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων · Κοινοποιήστε

****
...Αυτό που υπήρχε σε μερική αφθονία, ήταν το κρασί, το οποίο έσωσε αρκετούς Αθηναίους, γιατί τους τόνωνε. Επίσης και οι ΣΤΑΦΙΔΕΣ και τα σύκα ήταν υλικά που τους κρατούσαν ζωντανούς, αφού τα χρησιμοποιούσαν ως υποκατάστατα ζάχαρης και έφτιαχναν γλυκά...
...Τα χόρτα ήταν στο επίκεντρο των συνταγών στα αλµυρά και η σταφίδα στα γλυκά. Η ΣΤΑΦΙΔΑ άλλωστε, λόγω της µεγάλης θερµιδικής της αξίας, έσωσε κόσµο στην Κατοχή...
Aρέσει σε εσάς και 9 ακόμη.
Σχόλια
Κατερίνα Σταματίου-Παπ
Κατερίνα Σταματίου-Παπ Ευχαριστώ, παιδιά! Και για το μέλος...!
Michael Karvelas
Michael Karvelas Καλώς ήρθατε στην ομάδα και στην κοινή μας προσπάθεια να ξαναβάλουμε τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα στην καθημερινή ζωή του Έλληνα! Περιμένουμε την ενεργή συμμετοχή σας, με οτιδήποτε στοιχεία διαθέτετε (ιστορικές αφηγήσεις-αναφορές, φωτογραφίες, βίντεο κλπ) και επιπλέον, οποιαδήποτε πρόταση-παρατήρησή σας είναι ευπρόσδεκτη προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς και η πρόσκληση στην ομάδα μας φίλων και γνωστών σας. Επίσης, μπορείτε ελεύθερα να κοινοποιείτε αναρτήσεις της ομάδας που σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον!
Κατερίνα Σταματίου-Παπ
Κατερίνα Σταματίου-Παπ Σας "έκλεψα" πριν πάρω άδεια, παιδιά! Στα υπόψιν! Καλή επιτυχία στην σοδειά σας και στην σελίδα σας! Έτρωγα μκρή. (ετών 55). Ήμασταν φτωχοί, μα πάντα η μάννα είχε στην τσέπη της σταφίδες και φίλευε τα παιδάκια! Άρα, αυτές μας κράτησαν, τότε... Καλή συνέχεια, τα ξαναλέμε!
Michael Karvelas
Michael Karvelas Τέτοιου είδους "κλέψιμο" είναι πάντα ευπρόσδεκτο και επιθυμητό emoticon smile. Να είστε καλά, καλή συνέχεια και σε σας!
Κατερίνα Σταματίου-Παπ
Κατερίνα Σταματίου-Παπ Εμείς έχουμε τα μήλα Zagorin! Πέτυχα συνταγές με μήλα και μαύρη σταφίδα, θα την "δέσουμε" την "φιλία", σίγουρα πράγματα! Να είμαστε καλά!
Michael Karvelas
Michael Karvelas Όντως το "πάντρεμα" μήλου-μαύρης κορινθιακής σταφίδας σε διάφορες εκδοχές μηλόπιτας είναι μοναδικό!
 
*****
 
«….Και τις λίγες φορές όπου κάναμε στάση να ξεκουραστούμε, μήτε που αλλάζαμε κουβέντα, μονάχα σοβαροί και αμίλητοι, φέγγοντας μ’ ένα μικρό δαδί, μια μια μοιραζόμασταν τη σταφίδα…»
Οδυσσέας Ελύτης, Η πορεία προς το μέτωπο, από το Άξιον Εστί

Οι σταφιδοπαραγωγές περιοχές, οφείλουν κάθε 28η Οκτωβρίου να γιορτάζουν και τη σταφίδα αφού αυτή ήταν το βασικό προϊόν που στήριξε τους φαντάρους στα χιόνια ως πολύτιμη πηγή θερμίδων.


Μια ιδανική πρόταση, ιδιαίτερα για το σχολείο, είναι η κορινθιακή σταφίδα και αυτό γιατί αποτελεί άμεση πηγή ενέργειας λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε σάκχαρα. Επίσης, περιέχει φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνες B1, B2, B6, C και ανθοκυανίνες. Μια νόστιμη ιδέα είναι να προσθέσετε σταφίδες και στη σαλάτα ή στο γιαούρτι σας. Μια μερίδα φρούτου αντιστοιχεί με 2 κ.σ. σταφίδας.
Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την προαγωγή της υγείας όλων των ανθρώπων, πολλώ δε μάλλον των παιδιών, που…
talcmag.gr
Μου αρέσει!   Σχολιάστε  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου