Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η Google μας ηχογραφεί – Πώς μπορούμε να τη σταματήσουμε

Η Google μας ηχογραφεί – Πώς μπορούμε να τη σταματήσουμε




googleΠιθανότατα γνωρίζετε ότι η Google κρατά τα στοιχεία από κάθε μας αναζήτηση στο ίντερνετ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που σκανάρει το email μας για να «αναλύσει το περιεχόμενο».
Αυτό το οποίο πολλοί δεν έχουν διαπιστώσει είναι ότι η Google τους ηχογραφεί, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο που έκανε η αμερικανική NSA κι αποκάλυψε ο πρώην πράκτοράς της Έντουαρντ Σνόουντεν, καθώς η καταγραφή έχει να κάνει με την υπηρεσία φωνητικών εντολών της Google, η οποία συνήθως ενεργοποιείται εάν πούμε «OK Google».

Όμως η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να σβήσουν τα αρχεία που τους αφορούν.
Εάν επισκεφτείτε το History site και ανοίξετε τη σελίδα Voice and Audio Activity, μπορείτε να ακούσετε όλα όσα έχετε ρωτήσει τη Google και να τα σβήσετε. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ούτως ώστε να μην καταγράφεται καμία «συνομιλία» σας με τη μηχανή αναζήτησης.
Yπάρχουν ήδη υποψίες ότι και στις αντίστοιχες φωνητικές λειτουργίες της Siri (Apple) και της Cortana (Microsoft) συμβαίνει κάτι παρόμοιο, όμως δεν υπάρχει ακόμη εκεί η δυνατότητα να διαγραφούν τα -υποτιθέμενα- καταγεγραμμένα αρχεία. Όσον αφορά τη λειτουργία Amazon Echo, αυτή δεν μπορεί να διακοπεί εφόσον ενεργοποιηθεί. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να καθαριστεί όλο το ιστορικό της.
http://www.freegossip.gr/
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου