Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΟΜΠΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ





Επιμέλεια άρθρου Vagedim

Νομίζετε ότι έχετε πραγματικά τον έλεγχο της συμπεριφοράς σας; 
Το ερώτημα αυτό προέκυψε στο πλαίσιο μιας πρόσφατης σε κυκλοφορία έκθεση έρευνας νευροπαρασιτολογίας, που παρουσιάζει το  εμβόλιο της γρίπης με ένα παράσιτο που μπορεί να ελέγχει τον ανθρώπινο νου, και ως εκ τούτου, την συμπεριφορά. Το παράσιτο μπορεί να έχει μολύνει ήδη το 40% του ανθρώπινου πληθυσμού, ενώ η έρευνα εγείρει την αυτοδιάθεση του ανθρώπου σε θέματα παραβίασης των δικαιωμάτων του.
Ένα παράσιτο που κατοικεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο και ασκεί συμπεριφορά επιρροής, όπως το πόσο σέξι, θυμωμένος, φοβισμένος, ακόμα και τι ρούχα θα φοράς.
Επαναπρογραμματισμός Ζόμπι
Το τοξόπλασμα gondii, είναι ένα μονοκυτταρικό παράσιτο σε κατοικίδιες γάτες που επηρεάζει τη συμπεριφορά, και εκτιμάται ότι θα μολύνει 350.000 άτομα το χρόνο στη Βρετανία.
Ο Jaroslav Flegr, καθηγητής εξελικτικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, συνδέει την "Τοξοπλάσμωση" με διαταραγμένες συμπεριφορές, όπως της επικίνδυνης οδήγησης και τον κίνδυνο αυτοκτονίας.
Οι «μολυσμένοι άνδρες γίνονται εσωστρεφείς, καχύποπτοι και πιο πιθανό να φορούν ανακατεμένα παλιά ρούχα, όμως η μολυσμένη γυναίκα είναι ακριβώς το αντίθετο: σε μια μελέτη, ήταν συνήθως καλά ντυμένες όταν έφταναν στο εργαστήριο για τις συνεντεύξεις, αλλά και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και κοινωνικές.
Άλλα μικρόβια που προκαλούν παρόμοιες αλλαγές; Κορυφαία υποψήφια σε αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι η γρίπη.
Ερευνητές του πανεπιστημίου Binghamton της Νέας Υόρκης, χρησιμοποίησαν το «εμβόλιο της γρίπης ως πληρεξούσιο να μολύνει, καταγράφοντας τη συμπεριφορά σε 36 άτομα απο το ακαδημαϊκό προσωπικό του πανεπιστημίου δύο ημέρες πριν και δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό.
Το αποτέλεσμα του πειράματος ήταν εκπληκτικό:
Πριν από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το περιοδικό Annals of Epidemiology, η αλληλεπίδρασή τους ήταν με έναν μέσο όρο 54 άτομα ημερησίως; κατόπιν του πλάνου των 101.
"Τα άτομα που είχαν συνήθως πολύ περιορισμένη ή απλή κοινωνική ζωή», είπε ένας ερευνητής, "ξαφνικά αποφάσιζαν ότι χρειάζεται να βγουν έξω σε μπαρ ή άλλα μέρη».
Οι ερευνητές ελπίζουν να μάθουν περισσότερα από τέτοιες λοιμώξεις, όπως το πώς η επανακαλωδίωση στα συναισθηματικά κυκλώματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των ψυχιατρικών φαρμάκων.
Αυτές οι ιατρικές του νου, εγείρουν την αυτοδιάθεση του ανθρώπου σε θέματα παραβίασης των δικαιωμάτων του.
Για τις εξελίξεις της έρευνας, "Αν και είναι πάντα καλό να έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση για την ανθρώπινη λειτουργία μυαλού και σώματος, είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθούμε την ανάπτυξη αυτού του τύπου των μελετών, επειδή υπάρχει πάντα μια πιθανότητα ότι μπορούν να ληφθούν πρός μία κακόβουλη κατεύθυνση, με την πρόθεση να ελέγχουν τους πληθυσμούς. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου