Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πόρισμα της τροχαίας για την τραγωδία στο Ριζόμυλο

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πόρισμα της τροχαίας για την τραγωδία στο Ριζόμυλο

28 Οκτωβρίου 2015, 15:01
ριζόμυλο
Στα δικαστήρια του Βόλου αναβίωσε χθες για πρώτη φορά το δράμα δύο οικογενειών καθώς εκδικάστηκε η υπόθεση για το τροχαίο δυστύχημα στο 36ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Ριζομύλου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρια νέα παιδιά, μετά από σύγκρουση με φορτηγό.
Οι καταθέσεις έγιναν χθες σε αστική δίκη για τις αποζημιώσεις, με τους εμπειρογνώμονες των δύο οικογενειών και της εταιρείας μεταφορών να «συγκρούονται» επί του πορίσματος της τροχαίας, που σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Θ. Καπάτο, ο οποίος εκπροσωπεί δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει τις οικογένειες των θυμάτων, αναφέρει πως η σύγκρουση έγινε στο ρεύμα πορείας του επιβατικού αυτοκινήτου.
Είναι η πρώτη φορά που το πόρισμα της τροχαίας παρουσιάστηκε επίσημα, με τους εμπειρογνώμονες της μεταφορικής εταιρείας να το αμφισβητούν.
Στη δίκη κατέθεσαν οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών, οι εμπειρογνώμονες της μεταφορικής και οι εμπειρογνώμονες των ασφαλιστικών εταιρειών.
Η αγωγή των δύο οικογενειών έχει κατατεθεί εις βάρος του οδηγού , του ιδιοκτήτη της μεταφορικής και της ασφαλιστικής. Στην πράξη ωστόσο , η ασφαλιστική είναι εκείνη που θα κληθεί να καταβάλλει το ποσό, ένα χαθεί η υπόθεση.
Ταυτόχρονα χθες δικάστηκε και αγωγή που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής κατά των οικογενειών.
«Η τροχαία έχει γνωμοδοτήσει πως η σύγκρουση έγινε στο ρεύμα πορείας του επιβατικού αυτοκινήτου. Αυτό είναι ξεκάθαρο», τόνισε ο κ. Καπάτος και ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ο ταχογράφος του φορτηγού ήταν «πειραγμένος» , παρότι έδειχνε ότι το φορτηγό έτρεχε με 77 χιλιόμετρα. Ο κ. Καπάτος ισχυρίστηκε επίσης ότι το επιβατικό αυτοκίνητο έτρεχε με 55 χιλιόμετρα την ώρα αλλά αυτό δεν μπορεί να αποδειχτεί καθώς τα επιβατικά δεν διαθέτουν ταχογράφους.
Οι πραγματογνώμονες της μεταφορικής ισχυρίστηκαν ότι η αποτύπωση της τροχαίας δεν είναι ακριβής και ότι δεν υπάρχει σωστή καταγραφή.
Ο κ. Καπάτος ισχυρίστηκε επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο οδηγός ήταν κουρασμένος και του απέδωσε απειρία.
Σημειώνεται ότι η ποινική δίκη ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί, ενώ σε τρεις μήνες αναμένεται και η απόφαση του αστικού δικαστηρίου.
Το τροχαίο όπου έχασαν τη ζωή τους τρια νέα παιδιά σημειώθηκε τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου του 2014
Η Ιωάννα Κουτσιαρή 18 ετών και η αδερφή της Κατερίνα Κουτσιαρή 21 έτους και ο Φίλιππος Καπανιάρης 20 ετών, το μοναχοπαίδι οικογένειας από το Ριζόμυλο, ανασύρθηκαν νεκρά μέσα από τις λαμαρίνες.
Τη νταλίκα με το ρυμουλκό, οδηγούσε 22χρονος μεταφέροντας εμπόρευμα από τη Νάουσα με προορισμό τον Πύργο. Από την άμορφη μάζα σιδηρικών του τεράστιου οχήματος ο νεαρός οδηγός ανασύρθηκε σοκαρισμένος και τραυματισμένος..
Το ΙΧ οδηγούσε ο 20χρονος Φίλιππος, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αδερφές. Το αυτοκίνητο κινούνταν από το Ριζόμυλο με κατεύθυνση το Στεφανοβίκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου