Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Γιατί δεν εμφανίζεται το πεδίο για το password στο Gmail.com;

  • Γιατί δεν εμφανίζεται το πεδίο για το password στο Gmail.com;

  • Άρθρο
  • Σχόλια (4)
Γιατί δεν εμφανίζεται το πεδίο για το password στο Gmail.com;
Ως αποτέλεσμα του διαχωρισμού του πεδίου password από το πεδίο εισαγωγής login name, χρήστες διαπιστώνουν πως εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο και η φωτογραφία του προφίλ τους στο Google πριν εισάγουν το password. Έτσι, αν εισάγουν οποιαδήποτε διεύθυνση e-mail στο gmail.com, θα δουν τα στοιχεία αυτά για κάποιον άγνωστο, σημειώνουν, γεγονός που χαρακτηρίζουν παραβίαση απορρήτου.  

Σύγχυση και ανησυχία έχει προκαλέσει μια μικρή αλλαγή που έκανε η Google στην σελίδα εισόδου στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της. Από την πρώτη σελίδα του gmail.com απουσιάζει το πεδίο εισαγωγής του κωδικού εισόδου στον λογαριασμό του χρήστη, πεδίο το έχει μετακινηθεί σε δεύτερη σελίδα.

Η Google αναφέρεται στην αλλαγή σε σχετικό φόρουμ και αποδίδει την απόφαση για επέκταση της διαδικασίας sign in σε δύο σελίδες ως μέρος της προσπάθειας να βελτιώσει την διαδικασία επιβεβαίωσης ταυτότητας, πέραν της ασφάλειας που προσφέρει ο συνδυασμός login/password. Πριν από έναν χρόνο, αυτή η αλλαγή είχε γίνει «με επιτυχία» στο Android, τώρα ήρθε η σειρά της ιστοσελίδας εισόδου στην υπηρεσία, σημειώνεται από την επικεφαλής της κοινότητας Gmail, Jordan E.

Η εκπρόσωπος της Google διευκρινίζει ότι ο χρήστης θα δει την φωτογραφία του προφίλ του και το ονοματεπώνυμό του μετά την εισαγωγή του e-mail του στην πρώτη σελίδα του Gmail.com μόνο όταν κάτι τέτοιο γίνεται από έναν υπολογιστή από τον οποίο έχει επαναληφθεί η διαδικασία, όπως για παράδειγμα από τον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείου του κατόχου.

  • Εντούτοις, η συζήτηση στο φόρουμ εξελίσσεται γύρω από το θέμα της «παραβίασης» απορρήτου -στο tech.in.gr επιχειρήσαμε να το δοκιμάσουμε εισάγοντας πλήθος διευθύνσεων @gmail.com.
  • Σε μία περίπτωση -δοκιμάσαμε πολλές- είδαμε το πλήρες ονοματεπώνυμο που αντιστοιχούσε στην διεύθυνση e-mail που δώσαμε στο πρώτο πεδίο στην πρώτη σελίδα του gmail.com, όχι όμως να δούμε και την φωτογραφία προφίλ του ατόμου αυτού που ίσως είχε, ή και όχι, το ίδιο πρόσωπο, το οποίο πάντως δεν χρησιμοποιεί τον δικό μας υπολογιστή. Δοκιμάστε κι εσείς...
Η Google εμφανίζει την αλλαγή ως προετοιμασία για την βελτίωση της μεθόδου ασφάλειας του λογαριασμού Gmail. Σημειώστε στο σημείο αυτό πως, ο Λογαριασμός Google είναι κοινός για όλες τις υπηρεσίες της Google, όμως ο διαχωρισμός του πεδίου login από το πεδίο password σε δύο σελίδες δεν αφορά στις σελίδες login άλλων υπηρεσιών, π.χ. του plus.google.com, όπου εμφανίζονται, ως συνήθως, μαζί στην πρώτη σελίδα.

Διαβάστε επίσης:

Δεν δουλεύει το LastPass

Οι χρήστες διαμαρτύρονται ότι ο «μελλοντικά επωφελής» αυτός διαχωρισμός, έχει διαταράξει την διαδικασία εισόδου με την χρήση των, αν μη τι άλλο, βολικών Password Managers -προγράμματα που κρατούν ασφαλή όλα τα password του χρήστη, απαιτώντας μόνο έναν κωδικό "master" για την αξιοποίηση του Manager.

Για παράδειγμα, η εισαγωγή στο Gmail δεν επιτυγχάνεται πλέον με τον LassPass Password Manager, αναφέρουν οι χρήστες. Ωστόσο, η εταιρεία ανάπτυξης του προγράμματος LastPass δεσμεύεται να διορθώσει το πρόβλημα αυθημερόν, αναφέρει το TechCrunch.

Ανθή Παναγιωτάκη,
  •  πηγή

     

    Για το καλο σου . . .

    1) Η T.V. δεν ειναι για να μου κανει πλυση εγκεφαλου. 2) Η T.V. ειναι για να με ψυχαγωγει και να με ενημερωνει. 3) Το mail δεν ειναι για να ξερουν πως σκεφτομαι και τι γραφω εγω και οι φιλοι μου. 4) Το mail ειναι για να διευκολυνει την επικοινωνια μου. 5) Το κινητο δεν ειναι για να ξερουν τι λεμε. 6) Το κινητο ειναι για να μιλαμε με τους ανθρωπους μας. 7) Η Τεχνολογια δεν μας φακελωνει. 8) Η Τεχνολογια μας απελευθερωνει. Σε ενα μηνα θα δεις ποσο καλυτερα θα νοιωσεις!!! #0001
    απάντηση αναφορά 00Μεγαλος Αδερφος   30/05/2015 23:08
  • Για το καλο σου . . .

    Μην ενοχλειστε. Οτι κανουν, το κανουν για το καλο μας. Ο Μεγαλος Αδερφος παντα θα ανησυχει για σενα. Ο Μεγαλος Αδερφος παντα θα σε προσεχει. Ο Μεγαλος Αδερφος παντα θα ξερει τι κανεις. Ο Μεγαλος Αδερφος παντα θα ξερει που εισαι. Ο Μεγαλος Αδερφος παντα θα ξερει τα παντα για σενα. Ο Μεγαλος Αδερφος παντα θα ξερει τι σκεφτεσαι. Και το σπουδαιοτερο! Ο Μεγαλος Αδερφος παντα θα σου δειχνει ΠΩΣ να σκεφτεσαι. Αν μετα απο τοσο ενδιαφερον δεν αισθανεσαι ευτυχισμενος, καπου εισαι λαθος και ο Μεγαλος Αδερφος θα σε στειλει στον ψυχιατρο. κι εκεινος θα σου πει να λες 10 φορες την ημερα τα παρακατω: Συνεχιζεται #0002
    απάντηση αναφορά 00Μεγαλος Αδερφος   30/05/2015 22:30
  • Η Google θα έπρεπε να ντρέπεται...

    Μία λύση υπάρχει : διαγράψτε όλα τα email account σας από τη Google και μείνετε μακριά της.

1 σχόλιο: